Hva er Aerophonics?


Aaerophonics, ble opprinnelig utviklet av NASA for å muliggjøre effektiv dyrking av grønnsaker på turer i verdensrommet. På grunn av sin svært effektive og sunne måte å dyrke frem planter på, brer nå teknologien om seg i "jordbruket." Hoved grunnen til dette er at det er mye letter å tilføre akkurat den næringen planten trenger, og siden systemet er langt mer lukket en tradisjonelt jordbruk blir behovet for sprøytemidler eliminert.


Den lille gartner vil lære deg alt du trenger å vite om den nye teknologiske måten å dyrke grønnsaker på. Best av alt er det at det er enda lettere en å dyrke på denne måten enn på konvensjonell måte med jord. Tro meg, du trenger ikke være rakket forsker for å få til dette. Under 15 minutter etter at du har mottatt pakken fra oss har du sådd dine egne frø, som gir deg friske grønsaker, urter og salater gang på gang, det eneste du trenger å gjøre er å fylle på vann og næringstoffer en gang hver 14. dag!

Hvordan fungerer det?

Ved hydroponic dyrking benytter man en teknikk der man dyrker frem det man måtte ønske uten jord. Planten står i et dyrknings medium (som regel en bøtte med leka) og to ganger i døgnet blir bøttene fylt med vann blandet med en nøyaktig tilpasset mengde næringstoffer. Ved aeroponic dyrking har vi tatt steget litt lenger. Plantene står fremdeles i en liten mengde leka, men vi lar røttene henge som navnet antyder, fritt i luften. Deretter sprøyter systemet dem jevnlig med en næringsrik vannblanding.


Hva er fordelene med hydroponics og aeroponic dyrking?

Hydroponics og aeroponics gjør det mulig å tilsette akkurat de næringstoffene planten trenger til rett tid, ved å tilføre dem direkte i vannet. Dersom man hadde tilsatt næringsstoffene i jord ville det alltid vært rester av gamle næringsstoffer som hadde stått i veien for nye. For eksempel er det slik at under vekst trenger planter generelt mer nitrogen en under blomstring, der den trenger mer kalsium. Man kan også regulerer tilførselen slik at man får maksimalt av det planten trenger men ikke mer. På denne måten unngår man også at planten akkumulerer skadelige stoffer som for eksempel nitrat som kan være skadelig i store mengder.

Se filmklippet "how it works" fra Discovery  øverst i artikkelen for å lære mer om hydrophonics dyrking.