Basilikum i mat

Historie og opprinnelse Hvordan dyrke basilikum Hvordan høste basilikum Helsemessige fordeler Basilikum i mat

 

Basilikumer en selvfølge i mange italienske og thailandske retter og er er den viktigste ingrediensen i pesto. Den komplimenterer både hvitløk og tomat svært godt. Basilikum gjør seg veldig godt i både supper, sauser dressinger og majoneser og hører naturlig til i mange velsmakende retter. Om du velger å ikke dyrke basilikumen selv, men kjøpe den på butikken så sørg for å velge bunter som har en frisk grønn farge. Unngå bunter med mørke eller gule flekker. Tørket basilikum kan godt kjøpes i glass. Fersk basilikum har utvilsomt mer smak, men forskjellen på fersk kjøpe basilikum og tørket kjøpe basilikum er ikke veldig stor. Hjemme produsert fersk basilikum har derimot normalt betydelig mer smak.



Alle artikler om urter på vår side finner du i en mye penere utgave, rikelig illustrert med bilder og utdypende innformasjon. Den tar også for seg andre temaer som ikke blir behandlet på vår webside som høsting av frø og hvordan komme i gang med urter i vinduskarmen.



Lett å bla i på mobil, nettbrett og pc!
Android, Iphone, Ipad vennlig.




Slapp av; vi gir ikke adressen din til noen.