Helsemessige fordeler

Historie og opprinnelse Hvordan dyrke basilikum Hvordan høste basilikum Helsemessige fordeler Basilikum i mat

 

Som mange urter og grønnsaker, har basilikum antioksidante egenskaper som bidrar til å holde oss friske. Den er full av oljer som hemmer bakterievekst og essensen av oljen fra basilikum har vist seg å ha en evne til å bekjempe noen sykdomsfremkallende bakterier som har blitt resistente mot behandling av antibiotika. Basilikum inneholder også stoffers om kan være med å drepe smittsomme bakterier som forårsaker diare. Noen ernærings veiledere anbefaler derfor å bruke basilikum i salatdressinger for å redusere faren for å få diare forårsaket av bakterier fra grønnsaker. Basilikum har også vist anti-inflammatoriske egenskaper, noe som kan gjøre den til en god urte å konsumere for mennesker plaget med leddgikt. En olje i basilikum kalt Eugenol blokkerer nemlig aktiviteten av et enzym i kroppen som kalles cykloosygenase. Ensymet vil normalt føre til hevelser i kroppen hos mennesker plagget med leddgikt. Basilikum er en kilde til vitamin K, jern, vitamin A, mangan, magnesium, og vitamin C.



Alle artikler om urter på vår side finner du i en mye penere utgave, rikelig illustrert med bilder og utdypende innformasjon. Den tar også for seg andre temaer som ikke blir behandlet på vår webside som høsting av frø og hvordan komme i gang med urter i vinduskarmen.



Lett å bla i på mobil, nettbrett og pc!
Android, Iphone, Ipad vennlig.




Slapp av; vi gir ikke adressen din til noen.