Hvordan høste basilikum

Historie og opprinnelse Hvordan dyrke basilikum Hvordan høste basilikum Helsemessige fordeler Basilikum i mat

 

Å knippe av noen blader vil ofte føre til at planten blir mer «buskete» og dermed gir bedre avling, og knipper du av toppen vil den ofte sette to nye toppskudd. Selv om basilikumblomster er spiselige anbefales det å høste bladene før planten blomstrer, ettersom de fleste synes de ungebladene er langt mer velsmakende. Eldre blader kan bli litt seige og ta opp i seg en noe bitter smak.Bladene kan bli høstet som hele planter, noen greiner eller bare noen blader av gangen. Det beste er å høste de største bladene først. Hvis du høster/kutter plantens stengler med noen ukers mellomrom, vil dette stimulerer til ny vekst og forsinke blomstringen. Du kan fint kutte den ned til bare noen centimeter over bakken for å få flere avlinger av samme plante.Basilikum kan brukes umiddelbart eller tørkes for seinere bruk. Velger du å tørke dem, henger du dem i bunter på ett tørt og helst mørkt sted. Ønsker du å lagre den «fersk» kan du pakke den inn i fuktig tørkepapir og lagre den i kjøleskapet i inntil en uke. En annen måte å oppbevare den på er å pakke dem i isbit-skuffer sammen med vann for så å fryse dem. Ved behov kan man så legge til disse «is-terningene» direkte i supper og sauser.


Alle artikler om urter på vår side finner du i en mye penere utgave, rikelig illustrert med bilder og utdypende innformasjon. Den tar også for seg andre temaer som ikke blir behandlet på vår webside som høsting av frø og hvordan komme i gang med urter i vinduskarmen.



Lett å bla i på mobil, nettbrett og pc!
Android, Iphone, Ipad vennlig.




Slapp av; vi gir ikke adressen din til noen.