Gressløk i mat

Gressløk

Historie og opprinnelse Hvordan dyrke Hvordan høste Helsemessige fordeler i mat

Rubel og bit av gressløken kan spises, blomst, blader, rot og frø. Men frøene har liten smak og er ganske harde. Det mest populære er å kutte bladene (stilkene) i små biter og strø på poteter, dette gir en sprø og lett løk smak. Gressløk er også ofte brukt i supper og dipper. En uvanlig men velsmakende og fargerik vri er å bruke blomsten som et spennende garnityr i supper og salater. Gressløk fungerer svært mange steder som en god erstatning for løk, prøv gjerne å ha dem i en stuffing eller i de fleste supper. Generelt er det lurt å tilsette den i slutten av koketiden for å beholde den litt skarpe smaken, men den kan også inngå i suppen helt fra starten for å bli en del av kraften. Ikke vær redd for å eksperimenter med gressløken den er god til så mye mer en garnityr. Har du prøvd gulerot med gressløk surret rundt


Alle artikler om urter på vår side finner du i en mye penere utgave, rikelig illustrert med bilder og utdypende innformasjon. Den tar også for seg andre temaer som ikke blir behandlet på vår webside som høsting av frø og hvordan komme i gang med urter i vinduskarmen.



Lett å bla i på mobil, nettbrett og pc!
Android, Iphone, Ipad vennlig.




Slapp av; vi gir ikke adressen din til noen.