Helsemessige fordeler

Gressløk

Historie og opprinnelse Hvordan dyrke Hvordan høste Helsemessige fordeler i mat

Det mest fremtredende vitaminet i gressløk er vitamin K, men den inneholder også vitamin A og C såvel som små mengder av magnesium, fosfor, kalium og sodium. Gressløk er svært næringsrik og klassifiseres som en grønnsak i næringspyramiden. Gressløk er kjent for å være mildt anti-inflammatorisk. Den har også noen antibiotiske egenskaper som de andre plantene i allium gruppen (løk, hvitløk etc) Noen studier tyder på at den kan ha noen kreft bekjempende egenskaper spesielt i mage regionen. Studier viser også at gressløk og andre grønnsaker i løk familien kan ha egenskaper som bekjemper prostata kreft. Samme studie viser imidlertid at hvitløk har en bedre effekt enn gressløk. Gressløk er også effektiv mot mange stammer av salmonella, denne effekten forsvinner imidlertid dessverre dersom den blir varmet opp til over 50 grader.





Alle artikler om urter på vår side finner du i en mye penere utgave, rikelig illustrert med bilder og utdypende innformasjon. Den tar også for seg andre temaer som ikke blir behandlet på vår webside som høsting av frø og hvordan komme i gang med urter i vinduskarmen.



Lett å bla i på mobil, nettbrett og pc!
Android, Iphone, Ipad vennlig.




Slapp av; vi gir ikke adressen din til noen.