Dill i mat

Dill

Historie og opprinnelse Hvordan dyrke Hvordan høste Helsemessige fordeler i mat


Dill gjør seg godt til mange retter med fjærfe, sjømat og salater. Fordi den oppstod i Sør-Russland, Middelhavet og Vest-Afrika, brukes dill i storemengder i etniske retter fra disse områdene. Dill bladene er best å bruke friske fordi mesteparten av smaken ligger i oljen på bladene. Dill kan også brukes både tørr eller frossen men gir da ikke like sterk smak, det er derfor nødvendig å bruke større mengder. Dill gjør seg svært godt tilsatt dipper, kremer, cottage cheese, kremost og rømme. Potet salater og eggesalater piffes lett opp ved å legge noen spiseskjeer med dill på toppen. Grønnsaker som squash, asparges, gulrøtter og gresskar får en forbedret smak om du tilsetter dill under matlaging. Laks går spesielt godt sammen med dill fordi dens milde smak forsterkes av urten. Lag gjerne en dill fløtesaus med mat yoghurt og dill, eller bare strø dill på toppen av fisken rett før servering.

Dillfrø har en sterkere smak en dill blader, så bruk dette med måte til ønsket smak er oppnådd. Om du virkelig vil at supper og sauser skal få en markant smak av dill, skal du knuse noen dillfrø, før du legger dem til retten. Dillfrø kan bli brukt i stedet for karve i brød, surkål og de fleste andre oppskrifter der karve brukes fordi smaken er nokså lik.

Dill er svært vanlig som en ingrediens i sylting av agurker både i USA og i Sentral og Øst Europa, om du ikke har prøvd dette før, men liker sylteagurk er dette en smak vel hvert å prøve.Alle artikler om urter på vår side finner du i en mye penere utgave, rikelig illustrert med bilder og utdypende innformasjon. Den tar også for seg andre temaer som ikke blir behandlet på vår webside som høsting av frø og hvordan komme i gang med urter i vinduskarmen.Lett å bla i på mobil, nettbrett og pc!
Android, Iphone, Ipad vennlig.
Slapp av; vi gir ikke adressen din til noen.