Helsemessige fordeler

Dill

Historie og opprinnelse Hvordan dyrke Hvordan høste Helsemessige fordeler i mat


Som tidligere nevnt har Dill lenge blitt brukt som et hjelpemiddel for fordøyelsen, og navnet kommer fra orde «dilla» som kan oversettes med berolige. I tillegg til å berolige og lindre gass kan dill gi mange andre helsemessige fordeler når det brukes i matlaging og som kosttilskudd.

Det er oljen i dill som fungerer på fordøyelsessystemet. Oljen inneholder et stoff som heter Carvone som bidrar til å avlaste gass og magesyke. Dill stimulerer også galle og fordøyelsesenzymer og påvirker de peristaltiske bevegelsene i tarmen som skyver maten gjennom fordøyelsessystemet. Noen mener også at dill kan brukes for å lindre hikke. Dill frø er en god kilde til kalsium, mangan og jern. Frøene kan tygges for å friske opp ånden og har anti mikrobielle egenskaper som arbeider mot infeksjoner i munnen. Dill-olje har ett naturlig desinfeksjonsmiddel og kan i noen tilfeller brukes som en naturlig behandling mot dysenteri. Dill fungerer også som et vanndrivende middel og kan bidra til å skylle ut giftstoffer fra kroppen. Den inneholder også arginin som stimulerer det endokrine systemet og muligens øker libido. Noen eksperimenter viser at den inneholder galactagogue noe som skal være med på å fremme melkeproduksjonen hos ammende kvinner. Dette kan muligens være grunnen til at sylteagurk i amerikanske filmer er forbundet med gravide. Oljer i dill kan også være med å kurere søvnløshet.



Alle artikler om urter på vår side finner du i en mye penere utgave, rikelig illustrert med bilder og utdypende innformasjon. Den tar også for seg andre temaer som ikke blir behandlet på vår webside som høsting av frø og hvordan komme i gang med urter i vinduskarmen.



Lett å bla i på mobil, nettbrett og pc!
Android, Iphone, Ipad vennlig.




Slapp av; vi gir ikke adressen din til noen.