Oregano i mat

Oregano

Historie og opprinnelse Hvordan dyrke Hvordan høste Helsemessige fordeler i mat


Det beste med oregano er kanskje smaken. Den er god som tilskudd til supper og sauser. Men vær forsiktig, for mye av en god ting kan fort bare bli for mye. Oregano er ett smakfullt krydder som vanligvis ikke brukes i søte retter. Noen beskriver lukten som bitter og smaken som sterk. Og som nevnt er den en av få urter eller krydder planter der smaken er sterkere tørket enn fersk. Den er oftest assosiert med italienske retter, og ble populær i USA hovedsakelig på grunn av urtens bruk i pizza når den kom til landet med hjemreisende soldater rett etter andre verdenskrig.

Hvis du er av typen som liker å finne opp egne retter, vil du fort oppdage at dette krydderet går bra til alt med tomatsaus, lam,og grønnsaker som brokkoli, blomkål, og squash.

Andre typer urter og krydder som går godt sammen med oregano er hvitløk, persille, salvie, timian, pepper, basilikum og tørket løk.


Alle artikler om urter på vår side finner du i en mye penere utgave, rikelig illustrert med bilder og utdypende innformasjon. Den tar også for seg andre temaer som ikke blir behandlet på vår webside som høsting av frø og hvordan komme i gang med urter i vinduskarmen.Lett å bla i på mobil, nettbrett og pc!
Android, Iphone, Ipad vennlig.
Slapp av; vi gir ikke adressen din til noen.