Høsting av frø


Persille planter er 2 årige og blomstrer på slutten av den andre vekst sesongen og deretter starter den å produsere frø. Når du dyrker persille for frø-produksjon så er det lurt å fjerne alle ufullkomne og svake planter slik at bare de sunneste plantene kan befrukte hverandre. Selv om disse plantene normalt vil tåle en norsk vinter er det lurt å beskytte disse plantene over vinteren for å sikre at de blomstrer neste sesong. Planten har en tendens til å modnes uregelmessig slik at noen vil komme med frø 1 – 3 uker før andre.

Når mesteparten av frøet er brunt eller mørkt i fargen skjærer du av «hodet», unngå da å riste i stilken da dette kan føre til at du sprer de fine frøene. Hold stilken over en liten pose og rist lett slik at bare de mest modne frøene faller av. Spre frøene deretter på et ark og sett dem i solen i to dager for å modnes ytterligere. Tørk alle frø i 10 – 14 dager for å sikre at de er helt tør, snu daglig.
Alle artikler om urter på vår side finner du i en mye penere utgave, rikelig illustrert med bilder og utdypende innformasjon. Den tar også for seg andre temaer som ikke blir behandlet på vår webside som høsting av frø og hvordan komme i gang med urter i vinduskarmen.Lett å bla i på mobil, nettbrett og pc!
Android, Iphone, Ipad vennlig.
Slapp av; vi gir ikke adressen din til noen.