Hvordan dyrke persille

Persille

Historie og opprinnelse Hvordan dyrke Hvordan høste Helsemessige fordeler i mat


Til tross for den lange spirings tiden er persille trolig den enkleste av alle søte urter å dyrke. Persille trives i de fleste jordforhold med bare moderate mengder lys, noe som gjøre den til en ypperlig urte å dyrke i potter.


Fordi persille frø er notorisk treg til å spire, og kan kreve så mye som 4 – 6 uker fra du sår den til den spirer, er det mange som legger persille frø i lunkent vann i minst 24 timer for å fremskynder spirings tiden. Den aller beste måten å få persille frø til å spire raskt på er å legge dem i våte (men ikke dryppende) papirhåndklede og putte det hele i en zip lås pose som du blåser litt luft i, før du lukker den helt og legge den på et sted som avgir litt varme (foreksempel på toppen av kjøleskapet). Når frøene har spiret og roten virker sterk kan du forsiktig plante dem om til potte. Skal den over i potte med jord anbefales det å blande inn godt med annet vokse medium for eksempel leka-kuler. Persille gror aller best når jorden er tilsatt humus.

 

Merkelig nok så får du større avkastning på persille om den blir plantet om to til tre ganger i løpet av vekst perioden. Men når den først er vel etablert gjør dens lange og krokete rot dette vanskeligere, og bør unngåes.
Alle artikler om urter på vår side finner du i en mye penere utgave, rikelig illustrert med bilder og utdypende innformasjon. Den tar også for seg andre temaer som ikke blir behandlet på vår webside som høsting av frø og hvordan komme i gang med urter i vinduskarmen.Lett å bla i på mobil, nettbrett og pc!
Android, Iphone, Ipad vennlig.
Slapp av; vi gir ikke adressen din til noen.